"בני נוער שחשופים למין אלים בסרטים פורנוגרפיים זקוקים להעשרה רגשית והכוונה כדי למנוע תקיפות מיניות" בהרצאתה של אורנה שומן בפני צוות המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל

קטי גלשטיין ואורנה שומן , צילם: משה לייזר (הגדל)

 

"אנחנו כחברה יודעים שרבים מהבנים – הגברים הצעירים, לומדים על מין והתנסות מינית מסרטים פורנוגרפיים, שמראים מין מעוות ואלים המדגיש את חוסר התנגדותה של האישה ואת "כישוריו הטכניים" של הגבר. אולם הצפייה גורמת לבלבול והם אינם מסוגלים להכיל את המראות בסרטים ולהבינם כהלכה. צעירים אלה זקוקים להעשרה רגשית והכוונה כדי למנוע תקיפות מיניות. מאחר ולא משוחחים עם הבנים על רגשות, ואין להם בדרך כלל שותפים לסוד ולאינטימיות, הרי שבדידותם הרגשית מתעצמת" אמרה אורנה שומן – ממרכז הסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית, בהרצאתה על "פגיעות מיניות בגיל הנעורים" לצוות המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל.

 

שומן ציינה שהחברה מזהירה בעיקר את הבנות – הקורבנות, וממעטת להזהיר את הבנים מהתנהגות מינית תוקפנית ואלימה. כיום ידוע שאלכוהול הוא גורם רב משמעות לגרימת עבירות מין, בעיקר כאשר מדובר באונס קבוצתי – קבוצת נערים מול נערה בודדת. הנערים מודעים לכך שזהו מעשה שלילי ואסור ודי בכך שהבחורה איננה מסכימה, אך הם יודעים "לארגן סיפור" כדי לטשטש את חומרת העבירה וביצועה.

 

לדברי שומן הנתונים מראים שההתמודדות עם בעיות האלימות המינית של בני נוער מתחילה כבר בגיל 10 בערך, עם החשיפה המוגברת לאינטרנט, ויש להקנות לבני הנוער כלים להתמודדות במגוון נושאים בתחום יחסי המין. לדבריה מתנהלות קבוצות הדרכה לבני נוער והורים, כשפתיחות ומודעות בתחום יכולות לתרום להפחתה משמעותית בפגיעות מיניות של בני נוער.

 

קטי גלשטיין – עובדת סוציאלית והממונה על מעמד האישה במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, שהזמינה את אורנה שומן לציון יום מניעת האלימות כלפי נשים, אמרה כי ההרצאה הייתה מרתקת, עוררה תגובות רבות מהצוות, ונתנה חומר חשוב למחשבה.

עבור לתוכן העמוד