מחלקה 4 - מחלקת נשים אקוטית

הגדל


 מנהלת המחלקה דר' נעמי הויזפטר 04-8559302
מזכירת המחלקה ענבל בן ארוש 04-8559318
דואר אלקטרוני
[email protected]
אחות אחראית דואניס סוזן 04-8559352
רופא תחומי ד"ר שקורין נטליה  048559593  
פסיכולוגית מיכל חסון רוזנשטיין  04-8559398

ימי עבודה

א', ב', ד'

 עובדת סוציאלית פייט קרן 048559398   
מרפאה בעיסוק עלמו אלמז 04-8559418

ימי  עבודה

ב', ג', ד', ה'

מדריכת פעילות מלי מלדה 04-8559418 ימי עבודה א', ב', ד', ה'
שעות ביקור במחלקה 10:00-20:00
טלפון תחנת אחות
04-8559300
טלפון ציבורי מחלקתי
04-8571509

טלפון ציבורי מחלקתי 04-8573209

שימו לב
שעות קבלה על ידי אנשי צוות שונים:
יתבצע תוך תאום מראש.

אפיון המחלקה:


המחלקה עוסקת  ברפואה מגדרית, היא רואה כמטרה לתת טיפול מיטבי בגישה ביו-פסיכו-סוציאלית לנשים בשלבים השונים של החיים, ולאחר משברים שונים, מתוך ראיה כוללנית של המטופלות הן בהיבטים הפיזיים, המשפחתיים, החברתיים, הכלכליים והתפקודיים.

כל מטופלת שמתקבלת למחלקה עוברת הערכה מעמיקה על ידי צוות רב מקצועי העובד בשיתוף פעולה, לכל מטופלת נקבעת תכנית טיפולית פרטנית תוך שימת דגש על הבראה ושיקום.

המחלקה מטפלת  גם בטרנסג'נדרים, הזקוקים לטיפול בשל מצבים פסיכיאטרים שונים,        בסביבה בטוחה, שתמנע פגיעה וניצול.

המחלקה עובדת במתכונת של מחלקה סגורה, כשמטופלות שמסוגלות לכך הן חופשיות במוסד.               במחלקה מתקיימות פעילויות קבוצתיות שונות: ישיבת מטופלות כללית בימי חמישי בבוקר, קבוצת DBT, קבוצת הרפיה, קבוצת תנועה, קבוצת טבע. מתוכננות קבוצות נוספות שמופעלות על ידי צוות

שעות הביקור באגף המוגן :

 בשעות הבוקר – 10.00 – 12.00 ובשעות אחה"צ – 16.00 – 20.00.

מהלך האשפוז: 

האשפוז באגף המוגן מאפשר מעקב צמוד על מצבו ובטחונו של המטופל והתאמת טיפול תרופתי ואחר שיסייע במצבו ובאיזונו. כאשר מצבה הנפשי יאפשר זאת תהיה חופשיה בשטח בית החולים ע"פ  שעות ייעודיות.

בעת שהייה במחלקה  משולב המטופל בריפוי בעיסוק  ובקבוצות טיפול לפעילויות אלה חשיבות רבה בתהליך השיקום וחשוב שתעודדו את בן משפחתכם המאושפז, להשתלב בפעילויות אלו באופן קבוע.  בביקורכם תוכלו להתעניין במצבו ולהתחיל לתכנן את חזרתו הביתה ושילובו בחיי היומיום. 

בהמשך, בהתאם למצבו יינתנו למטופל חופשות בית.  חופשות אלה תהיינה בתיאום עם בני המשפחה.  עם הזמן חלק מהמטופלים יעבור לסטטוס של חולה יום, היינו, יגיע למחלקה מספר פעמים בשבוע ללא לינה, ובהמשך ישוחרר עם המלצה להמשך מעקב אמבולטורי.

יש לסייע בשלב זה לבן משפחתכם לשמור על רכושו האישי ולהחזיק אך ורק חפצים הכרחיים, זאת משום שאין באפשרות הצוות לסייע בשמירה על חפציו .

כלל  חפציו  האישיים  לרבות  הטלפון  ושאר  דברי  הערך בעת  שהותו  באשפוז  יהיו  תחת אחריותו  האישית של  המאושפז  .

 במקרים  חריגים בהם  מנהלת  המחלקה תקבע  כי  אין באפשרותו  לדאוג  לצרכיו  ולרכושו  במקרים  אלה  בלבד  כלל  חפציו  יופקדו  במזכירות  בית  החולים  או  בהסכמתו  ימסרו  לבני  המשפחה  .

התאמת הטיפול – הטיפול במחלקה כולל טיפול תרופתי, שיחות טיפוליות וסיוע סוציאלי.

  1. תרופות – התרופות יינתנו בהתאם לבעיה ולמצב המטופל ועשויות להשתנות בהתאם לנסיבות.  חלק מהתרופות גורמות לתופעות לוואי שונות, חלקן אף לא נעימות ומתאפיינות בשלב האיזון התרופתי הראשוני.  צוות המחלקה ער לתופעות אלו וייעשה את המיטב על מנת למתן אותן.
  2. התערבות טיפולית בשיחות – מלבד שיחה אישית בין המטופל לרופא, קיימות מגוון התערבויות טיפוליות במחלקה. 

א.  קבוצות טיפוליות, בהשתתפות המטופלים ובהנחיית פסיכולוגים, רופאים, עו"ס והצוות הסיעודי. 

ב.  שיחות אישיות של המטופלים עם הפסיכולוג לאחר דיון של צוות המחלקה ועם המטופל.

 ג.  התערבות משפחתית או זוגית הכוללת שיחות עם משפחת המטופל.  ההתערבות המשפחתית  תעשה  ע"י  מתאם  משפחות  ובשיתוף  עו"סית המחלקה . 

ד. מדי  חודש  עתידה  להתקיים  במחלקה  קבוצה  בהנחייתה של  עוסית  המחלקה  ואח  מתאם  משפחות  ,  הקבוצה  תעסוק  בנושאים  של  התמודדות  בני  משפחה  עם  מצבי  החולי השונים  בבריאות  הנפש .

  1. עו"ס אשר מייעצת ועוזרת בתכנון תהליך השיקום.  טיפול בזכאות המטופל לקצבת נכות מביטוח לאומי, תיווך והפנייה למסגרות חוץ שיקומיות מתאימות (תעסוקתיות וחברתיות).

לכל מטופל  רופא אישי, אשר הוא והרופאים האחרים במחלקה ישמחו לעזור למשפחה בתמיכה ומידע.

הרופאים נמצאים במחלקה עפ"י לוח עבודתם האישי.  על מנת לקבל את מלוא ההתייחסות יש לתאם מראש שיחה בין המשפחה לרופא.  התאום ייעשה בטלפון מספר  048559318, במהלך  שעות הבוקר  ולא  יאוחר  מהשעה 12.00.

 

ההתמודדות עם מצבו של בן משפחה ועם אשפוזו במרכז לבריאות הנפש אינה קלה.  אנו מודעים לכך ומציעים את עזרתנו בהתמודדות זו.  יחד עם זאת, חשוב לנו להדגיש כי המטופל זקוק לתמיכתכם בשעה זו.  תפקיד המשפחה הינו חשוב ומרכזי לצורך ההתגברות על המשבר בו נמצא המטופל.  ליווי המטופל בזמן האשפוז ובתהליך השיקום שלאחריו ע"י המשפחה בשילוב עם הטיפול שאנו מספקים לו, יוביל לשיקום מוצלח.

 




עבור לתוכן העמוד