סטודנטים לפסיכולוגיה מתנדבים למען המטופלים במחלקה לאשפוזים ראשונים במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל

הגדל

סטודנטים לפסיכולוגיה מגיעים בשעות אחה"צ להתנדב למען המטופלים במחלקה לאשפוזים ראשונים (מחלקה 8), במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל. מדובר בשעות הפנאי של המטופלים שבהם המתנדבים משוחחים איתם, משחקים שח, דמקה ועוד, מטיילים איתם בחצר ביה"ח, ובעיקר מהווים עבורם אוזן קשבת.

 

הפסיכולוגית המחלקתית ליזה אמדורסקי שיזמה את הפרויקט, הסבירה כי לסטודנטים המתנדבים יש יתרונות בכך שאינם שייכים לצוות המטפל, הם קרובים בגילם למרבית המטופלים, ויש להם יכולת ליצור קשר בלתי אמצעי, יחד עם הבנה טיפולית שהם מביאים איתם מלימודי הפסיכולוגיה. אמדורסקי מלווה את הסטודנטים בהדרכה קבוצתית מקצועית מדי שבוע, שבה מועלות סוגיות לגבי המפגש שלהם עם המטופלים כמו: המפגש עם חולי נפשי ומצוקות רגשיות, מתן כלים להקשבה ולניהול שיח פתוח. דבר זה תורם להתנהלותם הנכונה של הסטודנטים המתנדבים מול המאושפזים, ולניסיון מעשי בשטח המוסיף להכשרתם המקצועית.

 

המתנדב אלעד גבירץ – סטודנט בטכניון לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית, סיפר שחיפש מסגרת התנדבותית, ומאחר ויש לו היכרות עם אוכלוסייה של פגועי נפש, הוא בחר לתרום למאושפזים בבי"ח פסיכיאטרי, שהם קבוצה שיש לגביה סטיגמות. גבירץ מגיע למחלקה אחת לשבוע אחה"צ, פונה למטופלים ויושב לשוחח או לשחק איתם. לדבריו הוא מצא אנשים במצב רגיש, שצריכים להתמודד לראשונה עם אשפוז, מאד זקוקים לקשר יציב ורציף עם העולם בחוץ, ונוח להם לשוחח בפתיחות עם מישהו שאינו חלק מהצוות. הם משתפים במה שעובר עליהם, מדברים על בעיותיהם ומספרים על חייהם טרם האשפוז.

 

גבירץ אמר: "פגשתי מאושפזים שהם כמוני וכמוך, אנשים מעניינים, חלקם בעלי קריירה מוצלחת, שנקלעו למשבר והם מגלים כוחות נפש להתמודדות עם המחלה. למדתי הרבה מהמטופלים, נפש פוגשת נפש, וזה גרם לי לחשוב על התמודדות עם מצבי משבר בכלל". גבירץ הוסיף שהמפגש הזה הוא חוויה מורכבת ולא קלה, אך תרמה רבות להבנתו את נפש האדם ולהתפתחותו האישית והמקצועית. הוא שואב סיפוק רב מהתנדבותו ומההרגשה שהמטופלים נהנים מהקשר האנושי שנוצר ביניהם.

עבור לתוכן העמוד