מטופלים מסדנת היצירה של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל התלהבו מסיור אמנותי בעין הוד
מירה מרדכייב – אחראית על סדנת יצירה בריפוי בעיסוק של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, שבה המטופלים מכינים עבודות קרמיקה, תכשיטים, ועבודות ויטראז', יזמה סיור בכפר האמנים עין הוד.
הביקור החל במוזיאון ינקו דאדא, כאשר אחד המטופלים שבעברו היה מדריך במוזיאון הזה, נתן הדרכה תמציתית ובהירה על מרסל ינקו שהיה ממקימי קבוצת "אמנים רדיקליים" שממנה צמחה תנועת הדאדא האוונגרדית, ועל השפעת הדאדא על האמנות והספרות העולמית. בתערוכת ה"רדי-מייד" במוזיאון, שבה אמנים עושים מיצגים וחיבורים אבסורדיים או מפתיעים, באמצעות חפצים יומיומיים ישנים, כמו לדוגמא ברז מים שממנו יוצא ענף שהתייבש, המטופלים התפעלו מהרעיונות היצירתיים.
הם המשיכו לגלריית אמני עין-הוד שבה מוצגים פסלים, תמונות, רישומים וכן יצירות מתחומי עיצוב שונים כמו: כלי קרמיקה, תכשיטים, כלי זכוכית ועוד. המטופלים נהנו בעיקר מעבודות הקרמיקה ואף צילמו אותן כדי לקבל השראה לעבודותיהם בסדנה שבביה"ח. אחת המטופלות אף אמרה למירה: "הביקור בגלריה היה יפה, אך הסדנא שלנו בביה"ח טובה ויפה יותר" וחבריה לסדנה לגמרי הסכימו איתה.
לסיום הסיור, הם ביקרו בסטודיו לקדרות של נעמי וזאב ורכובסקי. נעמי קיבלה אותם במאור פנים, והסבירה להם על עבודת קדרות על אובניים תוך הדגמה, מה שמאד עניין את המטופלים ששאלו אותה שאלות רבות בנושא.
מירה מרדכייב אמרה שהביקור היה הצלחה גדולה גם מבחינת האווירה הטובה ששררה בין המטופלים, וסיפרה שהם עדיין נלהבים מחוויית הסיור, מחליפים רשמים וצילומים, וכבר שואלים על הטיול האמנותי הבא.
ליאורה ברקאי – מנהלת הריפוי בעיסוק של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, אמרה: "חשיבות העבודה בסדנת היצירה של ביה"ח, שהיא מאפשרת לנפגעי נפש לתת ביטוי יצירתי לעולמם הפנימי מה שתורם להחלמה וריפוי". באשר לסיור בעין הוד, ליאורה הוסיפה שהוא היווה עבור המטופלים שבירת שגרה, תרם להרחבת האופקים שלהם, והיה פשוט חוויה חיובית ומהנה מאד לכולם.