חולמים ומגשימים בפרויקט ייחודי של כיתת הבוגרים בבי"ס מאור של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל
"לפעמים חלומות מתגשמים" - כך גילתה קבוצת תלמידים מכיתת הבוגרים של ביה"ס מאור המאושפזים במחלקת אשפוז יום במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, בתום הפרויקט "הגשמת חלומות". הקבוצה פעלה להגשים "חלום" קבוצתי שבחרה: להכין פיצות ולמכור אותן לצוות ביה"ח לפי כל כללי השיווק. הפרויקט שזכה לעידוד וסיוע מהנהלת ביה"ח, בא לקדם אצלם את המוטיבציה, לחזק את הדימוי העצמי ולתת להם כלים כדי להגשים את שאיפותיהם.
במסגרת הפרויקט, כל תלמיד קידם חלום פרטי שלו (כמו התלמיד שלמד בכוחות עצמו מונחים כלכליים ופיננסיים ואיך פועלת הבורסה, כדי שידע להתנהל נכון מבחינה תקציבית) וכל התלמידים כקבוצה פעלו להגשים את החלום המשותף. הם עברו תהליך ארוך של בחירת נושא עד שהחליטו על הפיצות, קיבלו הרצאה על המודל העסקי, ערכו סקר בקרב צוות ביה"ח על העדפותיהם הקולינריות באשר להרכב הפיצה, עשו ניסיונות באפיית פיצות, חישבו תמחור מתאים, ועשו פרסום בקרב העובדים באמצעות עלון שעיצבו. בשלב האחרון הכינו חברי הקבוצה פיצות עפ"י הטרנד הבריאותי, כשהן עשויות מקמח מלא, עם עגבניות וגבינות איכותיות, ותוספות כמו: פטריות, תירס, טונה ובצל, ומכרו אותן בהצלחה מסחררת לצוות ביה"ח, כאשר הפיצות שהכינו ממש "נחטפו" עד האחרונה שבהם. הכסף שהרוויחו ישמש את הקבוצה לסיור על חומות ירושלים, וכן לביקור של נער מהקבוצה שהתקבל בימים אלה להוסטל בירושלים.
מדריכי הקבוצה: איתי שלם – עובד סוציאלי, ועידית פיק – מורה שיקומית, מנחת קבוצות ויועצת ארגונית, אמרו שהם פעלו להעצים את התלמידים, לתת להם תקווה, ולסייע לשילובם בחיים איכותיים בקהילה. התלמידים למדו שמותר להם לחלום, הבינו את ההבדל שבין פנטזיה לחלום, והפנימו שיש ביכולתם בעבודה עקבית וקשה להוציא לפועל את שאיפותיהם. המדריכים ציינו שכל תלמיד בקבוצה תרם את חלקו להצלחת הפרויקט בדברים שהוא מצטיין בהם, והמפגשים ביניהם, שגלשו גם לשעות אחה"צ,
סייעו לפיתוח כישוריהם החברתיים.
התלמידים חברי הקבוצה, אמרו שהפרויקט הזה היה אחד הדברים המשמעותיים ביותר שלמדו בבי"ס מאור, כי הוא שינה את הדימוי העצמי שלהם מזהות של חולים, לזהות של מתבגרים נורמטיביים עם חלומות וקשיים. הם ציינו שהפרויקט נתן להם מוטיבציה להמשיך להתמודד עם החיים.
יעל לוין – מנהלת בי"ס מאור שבמרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, אמרה שהקבוצה שהפכה מודל לקבוצות נוספות, עברה תהליך ארוך של בחירה ועיבוד הנושא, שהעצים את משתתפיה.