תרפיה בתנועה במחלקה הפסיכו-גריאטרית של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל תורמת לשיפור מצבם של הקשישים המאושפזים
תארו לכם קבוצת קשישים מכדררים ומוסרים כדורים זה אל זה, משחילים אותם דרך חישוקים, בועטים בהם ברגליים, או מקפיצים כדורים על מצנח צבעוני ענק בליווי קריאות שמחה, לצלילי מוסיקה קלסית או שירים עבריים ולועזיים. תמונה מחממת לב זו שרואים במחלקה הפסיכו-גריאטרית של המרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, מתרחשת בקבוצה של תרפיה בתנועה שמעביר המדריך אברי אורן. תרגילים אלה מהווים פעילות גופנית, שמחזקת את יכולת הקואורדינציה שלהם, מעודדת לתקשורת חברתית, ומעלה את הביטחון העצמי. עבור חלקם היא הצעד הראשון לתקשורת וחיוך.
מרבית המאושפזים שמשתתפים ברצון בפעילות הקבוצתית, נהנים מהמשחקים ומהגיוון שהיא מוסיפה לשגרת יומם, והנאתם מעודדת גם את העומדים מהצד להצטרף. אורן הביא כדוגמה מאושפזת קטטונית (קפואה בתנוחה קבועה לאורך זמן) שלא הגיבה לניסיונות גירוי שונים, אך כאשר הושיבו אותה במעגל הקבוצתי היא הגיבה והצטרפה לפעילות כמו כולם. אורן משוחח עם המאושפזים תוך כדי הפעילות, והם מספרים על עצמם ועל מה שמעסיק אותם.
עבור חלק מהמטופלים יש צורך בטיפול שהוא אישי יותר, כמו במקרה של קשיש עם עודף משקל גדול, בעיות פיזיות רבות, מעשן כבד ואדם סגור, שהתקשה בפעילות גופנית. אורן לקח אותו למפגשים טיפוליים בבריכה מחוממת לתרגילי הידרותרפיה, ותוך זמן קצר חלה הטבה ניכרת במצבו הן בתחום הפיזי והן הנפשי. אורן מאמין שככל שמוסיפים פעילות גופנית וענין - מצב רוחם, הרגשתם, ומצבם הגופני של האנשים משתפרים משמעותית.
ד"ר ורד טל – מנהלת המחלקה הפסיכו-גריאטרית במרכז לבריאות הנפש טירת כרמל, מסכמת: "טיפול ע"י תנועה הינו בעל מקום חשוב בסוללת הכלים הטיפוליים. מאפשר עבודה קבוצתית ולפעמים מגלה דברים מפתיעים על המטופלים, שחלקם מאד מנותקים בעולמם שלהם. היתרון בקיום מגוון אמצעים טיפוליים, שניתן להגיע ולעזור לקהל רחב יותר של מטופלים".
אברי אורן - חיפאי מזה מספר דורות (סבו שנלחם בצבא הטורקי ונהרג במלחמת העולם הראשונה, קבור בבית הקברות העתיק של חיפה), עבד 25 שנים כמנהל הכספים של חברת בת של "כימיקלים לישראל". כשהחברה נסגרה החליט לפנות לכיוון מקצועי אחר, ומכיוון שלמד לתואר ראשון לא רק כלכלה אלא גם פסיכולוגיה ולימודי א"י, הוסיף לימודי תרפיה בתנועה בווינגייט, פסיכותרפיה באוניברסיטת בר-אילן וגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה. לדברי אורן הוא נהנה מעבודתו בה הוא רואה ייעוד, ומרגיש שתורם לבריאותם הגופנית והנפשית של המטופלים.